یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳ |۱۶ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Oct 20, 2024
تصاویر / مراسم اختتامیه نخستین دوره جایزه شهید صدر

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین ایمانی پور گفت: فرهنگ و اندیشه و علم از مزیت های مهم و اصلی جمهوری اسلامی در جهان است، بر این اساس جایزه جهانی شهید صدر یک جایزه صرف علم نیست بلکه برای ترسیم و توسعه حکمرانی علم است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ساعتی قبل در آیین اختتامیه جایزه جهانی شهید صدر در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم گفت: به دنبال ایجاد یک حکمرانی علمی در فضای بین الملل هستیم.

ببینید:

تصاویر اختتامیه نخستین دوره جایزه جهانی شهید صدر

وی افزود: وقتی به اندیشه امامین انقلاب اسلامی مراجعه می کنیم به تعبیر مشترکی از صدور علم از قم بر می خوریم. این دو بزرگوار قم را مرکز پمپاژ و صدور علم به جهان قلمداد کرده اند. ولی تا کنون به این وظیفه به خوبی عمل نکرده ایم. در واقع تولیدات علمی در قم به خوبی در دنیا عرضه نمی شود.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: مسأله زبان و ادبیات قم و جهانی با هم متفاوت است و آثار برای مخاطب خارجی نارسا است. جمهوری اسلامی دارای یک شعاع جهانی است و جایزه جهانی شهید صدر نیز به دنبال رفع این نقیصه است.

حجت الاسلام والمسلمین ایمانی پور عنوان کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که متولی برگزاری جایزه جهانی شهید صدر است، تلاش دارد که بخش های مختلف حوزه های علمیه را درگیر این مساله کند.

وی با اشاره به اهمیت نظریه پردازی و جایگاه جایزه جهانی شهید صدر بیان کرد: این جایزه به دنبال نظریه پردازی و استفاده از نظریات تولید شده در حوزه علمیه قم بود. کرسی های نظریه پردازی در قم سالها است فعال می باشد ولی شاهد نظریات ثبت شده کمی هستیم و یا آنچه هم که تولید می شود گاهی متناسب با مسائل جهانی نیست. امروزه بحث های حقوق بشر و محیط زیست و تمدن آینده جزو مسایل مورد نیاز جهانی است.

رئیس شورای سیاستگذاری جایزه جهانی شهید صدر اظهار کرد: در گام جلوتر به دنبال ایده های نو و نقدهای جدی بودیم. در این رابطه هیئت داورانی ایجاد شد و یک پروسه طولانی در این حوزه شکل گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین ایمانی پور عنوان کرد: ۹ رشته دانشی با ۶ اولویت موضوعی در این جایزه در نظر گرفت که شامل حقوق بشر و سبک زندگی، حکمرانی و ... است که شامل موضوعات دانشی اخلاق اسلامی و اندیشه های شهید صدر نیز بود.

رئیس شورای سیاستگذاری جایزه جهانی شهید صدر افزود: شخصیت ها و موسساتی که تلاش وافری در حوزه تبلیغ بین الملل دارند نیز جزو اولویت های تشویقی هستند. جایزه جهانی شهید صدر بیشتر به دنبال شناسایی است. کسانی که در میدان کار می کنند شناخت کافی نداشتند و به دنبال آن هستیم که این شناخت توسعه یابد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهارکرد: فرهنگ و اندیشه و علم از مزیت های مهم و اصلی جمهوری اسلامی در جهان است، بر این اساس جایزه جهانی شهید صدر یک جایزه صرف علم نیست بلکه برای ترسیم و توسعه حکمرانی علم است.

گفتنی است، نخستین دوره جایزه جهانی شهید صدر به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با هدف حمایت از نظریه‌پردازی در حوزه علوم انسانی - اسلامی در سطح جهانی، ۵ مهرماه در شهر قم به کار خود پایان داد.

معرفی برگزیدگان، رونمایی از دو کتاب «جایزه جهانی شهید صدر؛ اهداف، رویکردها، ضرورت‌ها و امتیازات» و «آثار برگزیده نخستین دوره جایزه جهانی شهید صدر» که شامل نظریه‌ها و اندیشه‌های علوم انسانی اسلامی شایسته ارائه جهانی است، رونمایی شد. فراخوان دومین دوره این رویداد نیز منتشر شد.

انتهای پیام

برچسب‌ها